Представителят на Община Ловеч в Общото събрание на акционерите на МБАЛ Проф.

...
Представителят на Община Ловеч в Общото събрание на акционерите на МБАЛ Проф.
Коментари Харесай

Общинарите в Ловеч към Кацаров: Правите промени тихомълком, а ние понасяме недоволството |

Представителят на Община Ловеч в Общото заседание на акционерите на МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ няма да поддържа оферти от Министерството на опазването на здравето Съвет на шефовете. Това оповестиха от Община Ловеч в намерено писмо до служебния министър Стойчо Кацаров.

От общината оповестяват, че са правили опити за разговор със настоящето управление на министерството с писмо още през юни 2021 година, с молба за поддръжка поради острата рецесия за експерти в локалната многопрофилна болница, на която са миноритарен притежател с 10.74% присъединяване.

Те акцентират, че са поставяли неведнъж въпроса за увеличение каузи на Община Ловеч в капитала на сдружението със цената на направените от нея вложения. Въпреки слагането на въпроса от кмета на Ловеч на Общо заседание на сдружението смяна няма.

От общината настояват още, че " тихомълком " са били осъществени кадрови промени в МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ и в РЗИ-Ловеч, които са били принудени с най-малък личен състав да се оправят с провокациите на пандемията.

" Така изтеглихте доктор Атанас Атанасов на работа в София, както и пенсионирахте доктор Анета Винева. Резките промени в мениджмънта до момента не са довели нито до възстановяване на обстановката, нито дават вяра за това,  посочват от Общината и акцентират, че измежду препоръчаните лица за нов Съвет на шефовете на идното Общо заседание на акционерите на 22.11. няма нито един медицински експерт, което съгласно тях е неприемливо.

" Считаме за незаслужено тежестта на публичното неодобрение, подбудено от неудачни решения на принципала-държавата, за които ние нямаме никаква виновност, да се поема от общината ", показват от ловешката община.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР